Pāšnodarbināto personu nodokļi - Manukjana, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Pašnodarbināto personu nodokļi”. Izvēlētās tēmas aktualitāti nosaka to, ka saimnieciskās darbības veicēja statuss ļoti aktuāls kļuva 2008.gada nogalē, kad Latvija piedzīvoja visstraujāko ekonomikas kritumu, kura rezultātā darbu zaudēja vairāki simti tūkstoši ekonomiski aktīvu, darbspējīgu iedzīvotāju. Tad vienkāršākais, ātrākais un lētākais veids, veikt darbību un būt arī sociāli nodrošinātam, ir bijis kļūt par pašnodarbinātu personu, piedāvājot savus pakalpojumus par atlīdzību. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt pašnodarbināto personas maksājamos nodokļus, analizēt grāmatvedības uzskaites principus un sniegt priekšlikumus pašnodarbināto personu nodokļu aprēķināšanas pilnveidošanai. Bakalaura darbs izpildīts latviešu valodā, sastāv no 3 daļām, tas ir uzrakstīts uz 79 lapām, satur 9 tabulas, 3 attēlus, tam ir 4 pielikumi. Darbā tika izmantoti 42 literatūras avoti.

Topic of the Bachelor's Thesis is „Self-employed Tax”. Actuality of the topic of research is determined by the actuality of status of economic activity performer in 2008, when Latvia experienced the most rapid economic downturn, which resulted in lost of job of several hundred thousand economically active people. The easiest, fastest and cheapest way to organize economic activity and be socially insured has been becoming self-employed, offering the goods and services for a fee. The aim of this Thesis is to study the tax of self-employed person, to analyze accounting principles and to make proposals to improve it tax calculation. Bachelor's thesis is written in Latvian and it consists of three parts. The thesis is stated on 79 pages, includes 9 tables, 3 figures, 4 appendices and 42 references.
The Self-Employed Tax
Keywords: Ekonomika