LNT un LTV1 ziņu saturu ietekmējošie faktori: producēšanas procesa izpēte - Kuzmina, Dina (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī Dinas Kuzminas, LU Sociālo zinātņu fakultātes 3.kursa studentes bakalaura darba tēma ir „LNT un LTV1 kanāla ziņu saturu ietekmējošie faktori: producēšanas procesa izpēte”. Bakalaura darba „LNT un LTV1 kanāla ziņu saturu ietekmējošie faktori: producēšanas procesa izpēte” mērķis ir noskaidrot, kādas atšķirības pastāv LTV1 raidījuma "Panorāma" un LNT ziņu saturā un kā producēšanas process un piederība sabiedriskam vai komerckanālam to ietekmē. Darba teorētisko bāzi veido teorijas apskats ziņu vērtu notikumu atlases kritērijiem, rāmējuma un vārtu sargāšanas teorijām, apskats par televīzijas ziņu saturu ietekmējošiem faktoriem. Šāda teorētiskā bāze bakalaura darbam izvēlēta, lai aprakstītu aspektus, no kuriem atkarīgs ziņu saturs. Bakalaura darba empīrisko daļu veido ziņu raidījumu pētījuma rezultāti, kuri atklāj ziņu atlases un pasniegšanas specifiku, kopīgās un atšķirīgās iezīmes abu kanālu producentu darbā. LNT un LTV1 ziņu saturu vairāk ietekmē nevis ziņu atlases process, bet ziņu rāmējums, kopējais ziņu raidījuma stils un avotu atlase.

The theme of this bachelor paper by Dina Kuzmina is “Factors that influence the content of the news on LNT and LTV1 channels: the research of directing process.” The aim of this work is to discover which differences are there in the content of evening news on LNT and in “Panorama” program. The theoretical part of this paper consists of the theoretical survey of the criteria of events’ selection, as well as, the theories of framing and gatekeeping, the review of the literature about the factors that influence the news content. The empirical part of the work is formed by the research results of the news, the materials of the interviews, that let us bring out the similar and different features in the work of both channels’ directors, as well as to make conclusions about the specification of news presenting. The content of LNT and LTV1’s news dependent on the framing, the common style of the news and the selection of the information sources.
Factors that Influence the Content of the News on LNT and LTV1 Channels: the Research of the Directing Process
Keywords: Komunikācijas zinātne