Pārliecināšanas paņēmieni sociālajā kampaņā "Latvijas Labums" - Oliņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma - Pārliecināšanas paņēmieni sociālajā kampaņā "Latvijas Labums". Darba mērķis ir noskaidrot, kādi pārliecināšanas paņēmieni izmantoti sociālajā kampaņā "Latvijas Labums" un kāda ir šo izmantoto paņēmienu iedarbība. Bakalaura darba teorētisko bāzi veido teorija par sociālo mārketingu, sociālajām kampaņām un tā instrumentiem, pārliecināšanas komunikāciju un pārliecināšanas paņēmieniem reklāmā. Empīriskā daļā veikta sociālās kampaņas "Latvijas Labums" semiotiskā analīze, lai apzinātu reklāmās iekļautos pārliecināšanas paņēmienus, veikta daļēji strukturētā intervija ar sociālās kampaņas organizatoriem un veidotājiem, kā arī veiktas divas fokusa grupas, lai noskaidrotu pārliecināšanas paņēmienu ietekmi un patērētājiem.

Subject of bachelor thesis – The means of persuasion in social campaign "Latvijas Labums". The goal of this thesis is to find out what persuasion techniques have been used in the social campaign "Latvijas Labums" and what are their effects. The theoretical basis consists of theory of social marketing, social campaigns and their tools, persuasive communication and persuasion techniques in advertising. The practical part consists of a semiotic analysis of the campaign, in which information about the persuasion techniques is gathered, and a semi-structured interview with creators of the campaign. Two focus groups are used to find out the persuasion techniques’ effects on consumers.
The means of persuasion in social campaign "Latvijas Labums"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Latvijas Labums; sociālā kampaņa; pārliecināšanas paņēmieni; semiotiskā analīze; daļēji strukturētā intervija