Politiskais atbildīgums Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas - Riekstiņa, Ilze (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir “Politiskais atbildīgums Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas”. Bakalaura darba izpētes jautājums ir: Kādi faktori ietekmē Latvijas vadošo politiķu lēmumu uzņemties politisko atbildību? Tika apskatīta teorija par politiskā atbildīguma elementiem, noskaidrots politiķu viedoklis par politisko atbildību, kā arī veikta Latvijas likumdošanas izpēte . Autore analizēja piecu faktoru: partija, citi politiķi, masu mediji, sabiedrība un politiķa morālā apziņa , to ietekmi uz politiķu lēmumu uzņemties politisko atbildību . 　　　　Tika secināts, ka noteicošie faktori, kas varētu ietekmēt politiķi uzņemties politisko atbildību ir masu mediju un sabiedrības spiediens. Darbā tika izmantota mediju kontentanalīzes metode. Atslēgvārdi: politiskā atbildība, politiskā atskaitīšanās , faktori , politiķi.

The theme of this paper is “Political responsibility in Latvia after renewal of independency”. The research question of this paper is: What factors influence politicians decision to take political responsibility? The author of the work has included theory of political responsibility, politicians views, legislative analysis. 　　　The author analizyed five factors: political party, other politicians, the mass media, society, moral consciousness influence on the politicians decision to take political responsibility . 　　　It was concluded that the main factors, what influence politicians decisions are the mass media and society pressure. It was concluded using the gualitative research approach and the content analysis. Keywords: political accountability, political accountability, factors politicians.
Political responsibility in Latvia after renewal of independency
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)