Latvijas Republikas ārējās tirdzniecības izmaiņas ar Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu pēc muitas ūnijas izveidošanās - Orlovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2013)
Starptautiskās tirdzniecības attīstība veicina starptautiskās ekonomiskās integrācijas procesus. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijas Republikas ārējās tirdzniecības izmaiņas ar Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu pēc muitas ūnijas izveidošanās. Dotajs bakalaura darbs sastāv no trīs daļām, kurās ir aplūkotas starptautiskās tirdzniecības un ekonomiskās integrācijas teorijas; analizēts muitas ūnijas izveides process, kā arī analizēta muitas ūnijas ietekme gan uz tirdzniecību starp tās dalībniekiem, gan uz LR ārējo tirdzniecību pirms un pēc muitas ūnijas izveides 2010. gadā. Pētījuma secinājums – muitas ūnijas iekšējās tirdzniecības liberalizācija ilgilgtermiņā pakāpeniski arvien vairāk ietekmēs LR ārējo tirdzniecību ar ar attiecīgajām valstīm, taču īstermiņā šo ietekmi var definēt kā minimālu. Atslēgvārdi: starptautiskās tirdzniecības, starptautiskās ekonomiskā integrācija, muitas ūnija, Latvijas Republikas ārējā tirdzniecība

The development of international trade facilitates the processes of international economic integration. The aim of bachelor thesis is to explore the foreign trade changes of the Republic of Latvia with Russia, Belorussia and Kazakhstan after formation of the customs union. This bachelor thesis contains three chapters, in which author considers the theories of international trade and economic integration; analyses the process of creation of the customs union and evaluates the impact of the customs union on trade between members and foreign trade of Latvia before and after creating the customs union in year 2010. The conclusion of present paper: the customs union internal trade liberalization in the long-term will progressively have greater impact on foreign trade of the Republic of Latvia with specific countries, but in the short-term this effect can be defined as minimal. Keywords: international trade, international economic integration, customs union, foreign trade of Latvia
Latvian Republic Foreign Trade Changes with Russia, Belarus and Kazakhstan after the Formation of the Customs Union
Keywords: Ekonomika