Kinematogrāfijas izmantošana propagandas nolūkos Japānas impērijā (1931-1945) - Maslovskis, Timurs (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā “Kinematogrāfijas izmantošana propagandas nolūkos Japānas impērijā (1931-1945)” tiek pētīta propagandas filmu spēja ietekmēt cilvēku. Šī darba mērķis ir 1) izcelt politisko un sociālo kontekstu, kurā attīstījās propaganda, 2) parādīt Japānas propagandas specifiku no 1931. līdz 1945. gadam. Darbs satur 55 lapas un ir sadalīts nodaļās un apakšnodaļās. Pētījuma veikšanai izmantoti zinātniski materiāli, žurnālu raksti, publicējumi internetā, internetā publicēti raksti un laikraksti.

The bachelor thesis "The use of cinematography for propaganda purposes in the Empire of Japan (1931-1945)" examines the power of propaganda films to influence people. The aim of this thesis is 1) to highlight the political and social context in which propaganda developed, 2) to show the specificity of Japanese propaganda from 1931 to 1945. The thesis contains 55 pages and is divided into chapters and subsections. For the research, the author used scientific materials, journal articles, articles published on the Internet and newspapers.
The Use of Cinematography for Propaganda Purposes in the Empire of Japan (1931-1945)
Keywords: Āzijas studijas; Japāna filmu likums, militārisms, nacionālisms.; propaganda; kinematogrāfija; Otrais pasaules karš; cenzūra