Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana AS “BMGS”dzelzsbetona izstrādājumu ražošanā - Trošihina, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2019)
Tēmas nosaukums - “Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana AS BMGS dzelzsbetona izstrādājumu ražošanā”. Darba autore Tatjana Trošihina. Darba zinātniskā vadītāja: asoc. profesore, Dr. med. Ženija Roja. Darba aizsardzības sistēmas nepārtraukta pilnveidošana ir aktuāls jautājums jebkurā mūsdienīgā ražošanā jebkurā nozarē, jo lai būtu iespējams konkurēt tirgū ir jāmodernizē ražotnes, jāmaina ražošanas procesi, jāmeklē iespējas samazināt izmaksas un tajā pašā laikā sekot, lai izmaiņas negatīvi neietekmētu darba vidi. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām, secinājumiem un praktiskajām rekomendācijām. Pirmajā nodaļā ir literatūras avotos publicētās informācijas par dzelzsbetona ražošanā sastopamajiem darba vides riska faktoriem, to cēloņiem un ietekmi uz nodarbināto veselību apkopojums un analīze. Otrajā daļā aprakstītas darbā izmantotās risku novērtēšanas metodes. Trešajā daļā – apkopoti un analizēti pētījuma rezultāti. Ceturtajā nodaļā ir vadlīnijas darba aizsardzības pilnveidošanā dzelzsbetona ražošanā. Pētījuma rezultātā autore secina, ka dzelzsbetona izstrādājumu ražošanā nodarbinātie ir pakļauti kompleksai darba vides risku ietekmei, tāpēc būtiska nozīme darba aizsardzības sistēmas pilnveidošanā ir rūpīgai risku analīzei un darbinieku iesaistei procesā. Darba apjoms ir 89 lpp., satur 21 attēlu, 13 tabulas, 12 pielikumus, izmantoti 44 literatūras avoti. Darbs uzrakstīts latviešu valodā. Atslēgvārdi: Darba vide, analīze, pilnveidošana, vadlīnijas, dzelzsbetona ražošana.

“Enhancement of Occupational Health and Safety System Within Manufacturing of JSC BMGS. Author: Tatjana Trošihina. Scientific advisor: asoc. prof., Dr. med. Ženija Roja. Continuous improvement of the Occupational Health and Safety System is the main issue in any modern manufactory in any industry. To be competitive on the market it is necessary to modernize the production facilities, change production processes and look for the options to reduce costs, meanwhile making sure that it does not affect working environment negatively. Master’s thesis consists of four sections, conclusions and practical recommendations. The first section analyzes published information from literature sources on occupational risk factors, their causes and impact on employees’ health in the manufacture of reinforced concrete. The second section describes risk assessment methods that are used in this thesis. The third part summarizes and analyzes the results of the research. The fourth section includes guidelines for Enhancement of Occupational Health and Safety System in reinforced concrete manufacturing. As a result of the research, the author concludes that employees in the production of reinforced concrete products are impacted by a complex of work environment risks, therefore careful analysis of risks and involvement of employees in the process is crucial for the improvement of the Occupational Health and Safety System. Master’s thesis contains 89 pages, including 21 figure, 13 tables, 44 literature references, 12 appendices. Thesis is written in Latvian. Keywords: Work environment, analysis, guidelines, enhancement, reinforced concrete manufacturing.
Enhancement of occupational health and safety system within manufacturing of JSC “BMGS"
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; Darba vide; Analīze; Pilnveidošana; Vadlīnijas; Dzelzsbetona ražošana