Darba devēja uzteikuma sakarā ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā piemērošanas problēmātika. - Ivanova, Iveta (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darbā ir analizēti darba tiesisko attiecību izbeigšanas problēmjautājumi, ja uzteikums izsniegts pamatojoties uz Darba likuma 101.panta pirmās daļas 8., 9. vai 10.punktu. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt Latvijas tiesisko regulējumu un citu valstu pieredzi, izbeidzot darba tiesiskās attiecības sakarā ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā. Mērķa sasniegšanai izvirzīti uzdevumi – izvērtēt uzteikuma izsniegšanas tiesisko pamatu, priekšnosacījumus uzteikuma izsniegšanai un to izsniegšanas kārtību; salīdzināt Latvijas tiesisko regulējumu ar citām valstīm; izpētīt judikatūru Maģistra darba tēmas ietvaros; secināt uzteikuma izsniegšanas problēmjautājumus un Darba likuma piemērošanas nepilnības; izstrādāt priekšlikumus Latvijas tiesiskā regulējuma trūkumu novēršanai. Veicot pētījumu, autore secina, ka atsevišķos aspektos Darba likuma normas būtu pārskatāmas pēc būtības vai precizējamas.

There is analyzed problem situations of termination of employment legal relationships according to Labor Law Paragraph 101, part one, Clauses 8, 9 or 10 in this master’s work. The aim of the master’s work is to evaluate the legal framework of Latvia and the experience of other countries terminating the legal relationship of work by taking of measures of an economical, organizational, technological, or similar reason in the company. There are defined tasks to achieve the objectives: to assess the legal basis of notice of termination, the preconditions for issuing a notice of termination, issuance procedure; to compare the legal framework of Latvia with other countries; to study the case-law within the framework of the Master's work; to conclude the problem situations of termination of employment legal relationships and problems of application of Labor Law; to develop proposals to solve the problem situations in using of Latvia's legal framework. In carrying out the study, the author concludes that, in certain respects, the provisions of the Labor Law should be reviewed in substance or in detail.
Problems of terminating the legal relationship of work by taking of measures of an economical, organizational, technological, or similar reason in the company.
Keywords: Tiesību zinātne; darba tiesības; darba devēju uzteikums; uzteikuma termiņš; arodbiedrība; uzteikuma izsniegšanas kārtība