Mūsdienu cilvēks Žana-Filipa Tusēna un Mišela Velbeka literārajos darbos: vārdu krājuma analīze un salīdzinājums - Kutukova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Ši darba nosaukums ir Musdienu cilvēks Žana-Filipa Tusēna un Mišela Velbeka literarajos darbos : vārdu krājuma analīze un salīdzinājums, kura merķis ir analizēt ka tie autori redz musdienīgo cilvēku. Darbs ir sadalits trijās daļās, kas ir balstītas uz romāna evolūciju, literarajos analīzes metodi, Žana-Filipa Tusēna un Mišela Velbeka biogrāfiju, vārdu krājuma analīze. Izpētot literarajos darbus Žana-Filipa Tusēna (La télévision, Faire l’amour) un Mišela Velbeka (Extension du domaine de la lutte, Les particules élémntaires, Platform), var novērtot kā līdzibas, kā ari attiecības uz mūsu mērķi. Darba gaitā izvirzītais mērķis ir ticis sasniegts un pētījuma beigas var apskatīt Žana-Filipa Tusēna un Mišela Velbeka darbos, individuālos un kopīgos aspektus, kas ir atklāti izpētot teorētisko informāciju par romana evolūciju, literarajos analīzes metodi, kā ari praktiskajā daļā salīdzinot un analizējot literarus dārbus balstoties un vārdu krājuma analīze un salīdzinājums.

The title of this research is Modern man in the literary works of Jean-Philippe Toussaint and Michel Houellebecq : comparative analysis of lexical field; its object is to analyze how the writers present the modern man in theirs works. The research is divided into three parts which are bases on novel evolution, approaches of literary analysis, biography of writers and comparative analyze of lexical field. Investigating the works of Jean-Philippe Toussaint (La télévision, Faire l’amour) and Michel Houellebecq (Extension du domaine de la lutte, Les particules élémntaires, Platform), it is possible to observe as similarity and differences. The objective of the research is achieved and the end of the investigation it is possible to see the individual aspect and common points of the works of writers, which are the result of studies of theoretical information about novel evolution and approaches of literary analysis, and practical part and analysis is based on comparison.
Modern Man in the Literary Works of Jean-Philippe Toussaint and Michel Houellebecq: Comparative Analysis of Lexical Field
Keywords: Valodniecība