Izvēlētu farmaceitiski aktīvo vielu nestehiometrisko solvātu iegūšana un sastāva noteikšana - Dēliņa, Evita (Latvijas Universitāte, 2011)
Izvēlētu farmaceitiski aktīvo vielu nestehiometrisko solvātu iegūšana un sastāva noteikšana. Evita Dēliņa, darba vadītājs mag. ķīm. Kaspars Veldre, konsultants. Bakalaura darbs. 40 lappuses, 19 attēli, 2 tabulas, 17 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Bakalaura darbā pētīta farmaceitiski aktīvo vielu nestehiometrisko solvātu iegūšana un ar rentgendifraktometriju, diferenciāli termālo analīzi, infrasarkanās gaismas spektroskopija, gāzu hromatogrāfiju un Karla Fišera titrēšanu noteikts to sastāvs, zinātniskajā darbā pētīts kofeīns un savienojumi, kas apzīmēti kā M – 132 un M – 133. NESTEHIOMETRISKIE SOLVĀTI, POLIMORFISMS, KRISTĀLSOLVĀTI, RENTGENDIFRAKTOMETRIJA, TERMISKĀ ANALĪZE, KOFEĪNS

Preparation and analysis of selected active pharmaceutical substance non-stoichiometric solvates. Evita Dēliņa, the scientific supervisor mag. chem. student Kaspars Veldre. Bachelor’s thesis. 40 pages, 19 figures, 2 tables, 17 literature references, 1 appendix. In Latvian. In the bachelor’s thesis preparation and analysis by X – ray diffractometry, differential thermal analysis infrared spectroscopy, gas chromatography and Karl Fisher titration, caffeine and compounds abbreviated as M -132 and M -133 are investigated in this research project. NON-STOICHIOMETRIC SOLVATES, POLYMORPHISM, X – RAY DIFFRACTOMETRY, THERMAL ANALYSIS, CAFFEINE
Preparation and analysis of selected active pharmaceutical substance nonstoichiometric solvates
Keywords: Ķīmija