Dzērienu iepakojumu depozīta sistēmas aktuāli tiesiskie aspekti - Gulbis, Tits (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma – “Dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas aktuālie tiesiskie aspekti”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas tiesisko regulējumu gan atkārtoti, gan vienreiz lietojamam dzērienu iepakojumam Eiropas Savienībā, analizējot dažādu Eiropas Savienības valstu normatīvos regulējumus un Eiropas Savienības tiesas paustās atziņas par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmu. 2015. gada 30. aprīlī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pieņēma lēmumu par atteikšanos no obligātās dzērienu iepakojuma ieviešanas, dodot priekšroku atkritumu dalītai savākšanai.

The topic of Master’s thesis is – Current legal aspects of beverage packaging deposit system. Master’s thesis is to investigate legal framework of drinks packaging deposit system for both repeatedly and one-way beverage packaging in the European Union, by analyzing the different Member State national laws and the regulations and findings of European Union Court of Justice regarding the drinks packaging deposit system. As of 30 April, 2015, the Ministry of Environmental Protection and Regional Development adopted a decision which declined the introduction of mandatory beverage packaging deposit system, preferring to separate collection of waste.
Topical legal aspects of beverage packaging deposit system
Keywords: Juridiskā zinātne; depozīts; sistēma; iepakojums; atkritumi; apsaimniekošana