Angļu valodas neoloģismi multikulturālās biznesa sapulcēs pandēmiju periodā - Kolesničenko, Alise (Latvijas Universitāte, 2022)
Pētījumā ar virsrakstu “Angļu Valodas Neoloģismi Multikulturālās Biznesa Sapulcēs Pandēmiju Periodā” mērķis ir atrast un analizēt neoloģismus, kas radušies multikulturālās biznesa sapulcēs COVID-19 un HIV/AIDS pandēmiju periodā, lai attaisnotu, ka lielāks skaits neoloģismu radās COVID-19 pandēmijas, nevis HIV/AIDS pandēmijas laikā. Šajā darbā izmantotās pētniecības metodes ietver gan kvantitatīvās (morfoloģiskās analīzes – vārdu veidošanas analīzes, gan kvalitatīvās (aptaujas) metodes. Tika secināts, ka neoloģismi ir jaunradīti vārdi un, runājot par multikulturālu biznesa sapulces pandēmiju periodā, patiešām ir iespējams un jāanalizē, pārsvarā radušies COVID-19 pandēmijas, nevis HIV/AIDS pandēmijas laikā. Atslēgas vārdi: neoloģismi, pandēmijas, COVID-19, HIV/AIDS, biznesa sapulces, multikulturālisms, morfoloģija, analīze.

The research under the headline ‘The English language neologisms in the multicultural business meetings in a period of pandemics’ aims is to find and analyse neologisms that were coined in multicultural business meetings in the period of the COVID-19 and HIV/AIDS pandemics in order to justify that a bigger number of neologisms were coined during the COVID-19 outbreak rather than the HIV/AIDS outbreak. The research methods used in the thesis include both quantitative (morphological analysis – word-formation analysis) and qualitative (survey). It has been concluded that neologisms are newly coined words and, in terms of multicultural business meetings in the period of pandemics, were mostly generated during the COVID-19 pandemic rather than during the HIV/AIDS pandemic. Key words: neologisms, pandemics, COVID-19, HIV/AIDS, business meetings, multiculturalism, morphology, analysis.
English Language Neologisms in Multicultural Business Meetings in The Period of Pandemics
Keywords: Valodniecība; neoloģismi; pandēmijas; COVID-19; HIV/AIDS; biznesa sapulces