AS Hansabanka kredītpolitika un tās perspektīvas - Upīte, Elīna (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba „A/S Hansabankas kredītpolitika un tās perspektīvas” mērķis ir izpētīt A/S Hansabankas kredītpolitiku un tās perspektīvas un pēc sasniegtajiem rezultātiem izstrādāt priekšlikumus Hansabankas kredītpolitikas uzlabošanai. Bakalaura darbā tiek izpētīta A/S Hansabankas vēsturiskā attīstība, tās ieta Latvijas banku sektorā kredītu jomā un grupas darbība Baltijas valstīs. Bakalaura darbā analizēta A/S Hansabankas kredītpolitika, kas saistīta ar kredītu izsniegšanas un uzraudzības procedūru, kā arī kā tiek klasificēti kredītu veidi privātpersonām un juridiskām personām. Darbā tiek analizēts bankas kredītportfelis un tā pārvaldīšanas principi kā arī, kā banka novērtē klienta kredītspēju. Tiek doti secinājumi par A/S Hansabankas kredītpolitiku un izvirzīti priekšlikumi problēmu risināšanai un veiksmīgai bankas attīstībai.

The purpose of bachelors paper “Credit politics and it’s aspects of holding company Hansabanka” is to research credit politic and it’s aspects in Hansabanka and after achieved results to make suggestions how to upgrade better credit politic in Hansabanka. Bachelors paper researches how they became, what they are within time (their history), where they stand within Latvian banks and groups work in Baltic States. Bachelors work analyzes Hansabans outlook on credit which is tied with approving for credits and maintaining it, also providing different loans for private persons as well as lawful persons. In this job had analyze banks credit portfolio and the way they maintain their work and credit score of a consumer, Therefore are made judgments about Hansabanks credit politics and made suggestions for problem solving and successful growth.
Credit politics and its aspect of holding company Hansabanka
Keywords: Ekonomika