Maksātspējas noteikšanas metožu un bankrota prognozēšanas modeļu piemērotība ražošanas uzņēmumiem Latvijā - Vanuška, Reiners (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījums apskata vairākus maksātspējas noteikšanas metodes un bankrota prognozēšanas modeļus. Tā mērķis ir noteikt šo metožu un modeļu precizitāti un piemērotību Latvijas ražošanas uzņēmumu apstākļiem, jo ne visi bankrotēšanas modeļi un maksātspējas prognozēšanas metodes ir piemērotas Latvijas ražošanas uzņēmumiem. Pētījumā tiek analizēti 41 Latvijas ražošanas uzņēmumu gada pārskati par 2009.g.-2010.g. periodu.

This study examines multiple solvency determination methods and bankruptcy prediction models. The purpose of this study is to determinate how applicable these models and methods are to latvian manufacturing companies, as not every solvency determination method and bankruptcy prediction model is suited for these companies. The study analyzes annual reports of 41 latvian manufacturing companies.
Applicability of solvency assessment methods and bankruptcy prediction models for manufacturing companies in Latvia
Keywords: Ekonomika