2006. gada konvencijas par darbu jūrniecībā analīze - Markeviča, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba mērķis ir apzināt un izvērtēt 2013. gada 20.augustā spēkā stājušās 2006. gada Konvencijas par darbu jūrniecībā divu gadu pielietošanas prakses sekas, iezīmējot tās pozitīvos un negatīvos aspektus. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tiek izpētīts un analizēts minētas Konvencijas tiesiskā regulējuma saturs, konstatēti ar minēto regulējumu saistītie uzlabojumi, izzināti tā problemātiskie jautājumi un izteikti piedāvājumi to risināšanai, kā arī izdarīti secinājumi. Pētījumā rezultātā autore konstatē, ka 2006. gada Konvencijai par darbu jūrniecībā nav būtisko trūkumu, taču ir zināma virkne nepilnību un neprecizitāšu, kuram autore piedāvā precizējošos grozījumus un papildinājumus. Atslēgvārdi: MLC – 2006, jūrnieks, kuģa īpašnieks, rekrutēšanas un darbā iekārtošanas dienests, kuģa karogvalsts.

This master's thesis aim is to identify and assess consequences of two year practice of the Maritime Labour Convention, 2006 which came into force on 20 August 2013, as well as highlight its positive and negative aspects. In order to achieve the goal, the aforementioned Convention’s legal framework content is examined and analyzied, its improvements are stated and problematic issues with offered solutions are identified. In the final, conclusions are made. In conclusion, the author states that the Maritime Labour Convention, 2006 has no major deficiencies, however, a number of gaps and uncertainties are noticed, of which the author offers reasonable amendments and supplements. Keywords: MLC - 2006, sailor, shipowner, recruitment and placement service, vessel's flag.
The analysis of the Maritime Labour Convention, 2006.
Keywords: Juridiskā zinātne