Stimula lieluma ietekme uz meklēšanas uzdevuma rezultātu - Kupča, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs “Stimula lieluma ietekme uz meklēšanas uzdevuma rezultātu” sarakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 36 lapām, satur 2 formulas, 17 attēlus, 1 tabulu un 31 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir noteikt, kā atšķirīgs simbolu lielums ietekmē meklēšanas uzdevuma veikšanas precizitāti un rezultātu, izmantojot divu dažādu meklēšanas uzdevuma (drukāta un datorizēta) veidus. Eksperimentā kopā piedalījās 18 dalībnieki vecumā no 20 līdz 26 gadiem. Dalībnieki veica divu veidu meklēšanas uzdevumus (drukātu un uz datora ekrāna) ar trīs dažādiem simbolu lielumiem. Rezultāti liecina, ka simbolu lielums uzdevuma rezultātu vairāk ietekmē datorizētajā formātā.

Bachelor thesis “Visual search task performance depending on stimulus size” is written in Latvian and consists of 36 printed pages, 2 formulas, 17 pictures, 1 table and 31 references. The goal of the thesis was to determine how stimulus size affects visual search task performance by using two different visual search task (paper and computerized) formats. There were 18 participants aged between 20 and 26 years of age who took part in the experiment. Participants did two types of visual search tasks with three different stimulus sizes. The result shows that size of the symbol matters more when the task is done on the computer.
Visual search task performance depending on stimulus size
Keywords: Fizika; meklēšanas uzdevums; uzmanība; mērķis; datorizētais un drukātais formāts