Finanšu analīze uzņēmumā SIA "Leno Holding" - Grīnhofa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir finanšu analīze uzņēmumā SIA “LENO HOLDING”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu analīzes teorētiskiem aspektiem, analizēt SIA “LENO HOLDING” finanšu darbības rezultātus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma vadībai uzņēmuma turpmākai attīstībai. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīti finanšu analīzes izmantošanas mērķi un metodes, kas tiek izmantotas uzņēmumu finanšu analīzes veikšanai. Otrajā nodaļā tiek analizēti SIA “LENO HOLDING” finanšu darbība, izmantojot finanšu analīzi. Trešā nodaļa atspoguļo nozares aktuālo raksturojumu un tiek veikts SIA “LENO HOLDING” galveno finanšu rādītāju salīdzinājums ar nozares rādītājiem. Darba nobeigumā atspoguļoti darba gaitā gūtie secinājumi un izvirzīti priekšlikumi SIA “LENO HOLDING” turpmākai darbībai. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanšu stabilitāte, rentabilitāte, likviditāte, kapitāla struktūra.

Theme of the Bachelors work is the company’s “LENO HOLDING” financial analysis. The purpose of the Bachelors work is based on financial analysis theoretical aspects, analyze SIA “LENO HOLDING” financial performance and develop recommendations for further development. Bachelors work consists of 3 chapters. In the first chapter is discussed the purpose of financial analysis and methods which are used to conduct financial analysis. The second chapter consists of SIA “LENO HOLDING” financial analysis to analyze financial performance. The third chapter reflects the current characteristics of the industry and is made a comparison of key financial indicators for SIA “LENO HOLDING” with industry indicators. At the end of the Bachelors work, the conclusions of the work are reflected and proposed recommendations for SIA “LENO HOLDING” further development. Key words: financial analysis, finacial stability, profitability, liquidity, capital structure
Financial Analysis of Company "Leno Holding"
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; finanšu stabilitāte; rentabilitāte; likviditāte; kapitāla struktūra