Latvijas politikas un politiķu tēls: žurnālistu rāmējumi - Svistunova, Darja (Latvijas Universitāte, 2007)
Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas studentes Darjas Svistunovas bakalaura darba „Latvijas politikas un politiķu tēls: žurnālistu rāmējumi” mērķis ir noskaidrot, kā Laikrakstu Diena un NRA publikācijās pielietotie rāmji ietekmē vai veido Latvijas politikas un politisko spēku tēlus. Pētīšanai autore izvelējās pirmsvēlēšanu perioda publikācijās par politiku un politiķiem (1.09.2006.- 5.10.2006.)Darba teorētiskais pamatojums ir socioloģijas un komunikācijas speciālistu K. Mertena, I. Gofmana, T.A. Van Deika, G. Počepcova darbi. Darbā tiek apskatīti un analizēti tādi pētījumam svarīgie jēdzieni, kā „tēls” un „rāmējums”. Veicot pētījumu darba autore izveidoja savu negatīvo un pozitīvo rāmju tipoloģiju, kas ļauj precīzi klasificēt tekstā atrastus rāmētus izteikumus un noskaidrot laikrakstu tendences autores piedāvāto rāmju pielietošanā.

The main purpose of the Bachelor Paper „The Image of Latvian Politics and Politicians: Journalists’ Framing” by Darja Svistunova, student of Communication Science, Bachelor program, is to ascertain, how frames used in Diena and NRA publications affect the image of Latvian politics and politicians. For investigation author choose articles, published in the period before elections of the LR Saeima (1.09.2006- 5.10.2006.). The theoretical ground of the present Paper consists of the works of such specialists in sociology and communication science as K. Merten, I. Goffman, T.A. Van Dijk. During the investigation process author has developed typology of positive and negative frames that allows classify framed phrases and clarify the tendencies of both daily news papers in the usage of frame types offered by the author.
The Image of Latvian Politics and Politicians: Journalists’ Framing
Keywords: Komunikācijas zinātne