Mūžizglītības piedāvājuma uzņēmējdarbības jomā paplašināšanas iespējas Latvijā - Lubiņa, Marta (Latvijas Universitāte, 2023)
Latvijā, darba tirgū, eksperti līdz 2040.gadam prognozē stabilu augstākās izglītības pieprasījuma pieaugumu. Tomēr pretēji prognozētajam, studentu skaits izglītības iestādēs katru gadu samazinās. Kā viens no minētās problēmu risinājumiem, ir atrast alternatīvu studiju piedāvājumu, kā rezultātā, tika izvēlēta uzņēmējdarbības nozare, kas, gan studēt gribētāju skaita ziņā, gan darba tirgū, ir viena no pieprasītākajām. Saistībā ar uzņēmējdarbību, tiks veidoti tiešsaistes kursi. Tiešsaistes kursu mērķis, ir sniegt, gan teorētiskas zināšanas par uzņēmējdarbības nozari, gan aktuālo informāciju par darba tirgus tendencēm. Sniegto pakalpojumu mērķis, ir, pirmkārt, - ņemot vērā pakalpojuma plašo saturu un izklāstu par uzņēmējdarbības nozari, ieņemt stabilu vietu tirgū, - otrkārt, sniegt kvalitatīvu un mūsdienīgu informāciju par uzņēmējdarbības nozares jomu, un pēc apgūtā kursa pabeigšanas izsniegt sertifikātu.

In Latvia, the labour market experts predict a stable increase in higher education demand by the employers until 2040. However, contrary to the predictions, the number of students in educational institutions is decreasing every year. To fix this problem there needs to be an alternative to motivate people to study. So, when analysing the most popular study programs and the most sought-after jobs, business management showed up as the most coveted in labour market. In the context of business, online courses will be created. The aim of the online courses is to provide both theoretical knowledge of the business sector and up-to-date information on labour market trends. The purpose of the services is to provide high-quality and up-to-date information on the business sector, taking into account the wide content of the service and the presentation of it, and to issue a certificate upon completion of the course.
Opportunities for Expanding the Offer of Lifelong Education in the Field of Business in Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Projekta vadīšana; Mūžizglītība; Uzņēmējdarbība; Kursi; Tiešsaistes platforma