Laulātu sieviešu reproduktīvās izvēles - Griškova, Evita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Laulātu sieviešu reproduktīvās izvēles” mērķis ir noskaidrot, kā veidojas laulātu sieviešu reproduktīvā izvēle. Darba gaitā tika apskatīti tādi jautājumi, kā reproduktīvo izvēli veidojošie faktori un to nozīme, laulību nozīme un bērnu izpratne. Darba teorētisko pamatu veido simboliskā interakcionisma teorētiskā perspektīva un racionālās izvēles teorija. Pētnieciskie jautājumi tika atklāti, izmantojot kvalitatīvās pētniecības metodes, daļēji strukturētās padziļinātās intervijas. Pētījuma rezultāti tiek balstīti astoņu 27 līdz 33 gadus vecu laulībā esošo sieviešu sniegtajās atbildēs. Pētījuma rezultātos tiek vērsta uzmanība uz galvenajiem reproduktīvo izvēli veidojošiem faktoriem un to nozīmēm. Atslēgas vārdi: Simboliskais interakcionisms, reproduktīvā izvēle, laulības, sievietes, bērni.

The task of the Thesis "Reproductive choices of married women" is to study how reproductive choices are developed among married women. Thesis covers topics such as, reproductive choice shaping factors, meaning of marriage and child perception. The thesis is based on theoretical perspective of symbolic interactionism and rational choice theory. Research questions are studied using qualitative research methods, partially structured in-depth interviewing. Research results are based on eight responses of married women, in age between 27 and 33. Research results draw attention on main factors forming reproductive choice and their meaning. Key words: Symbolic interactionism, reproductive choice, marriage, women, children.
Reproductive choices of married women
Keywords: Socioloģija