Cēsu kā radošas pilsētas attīstība - Logina, Elīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba tēma ir “Cēsu kā radošas pilsētas attīstība”. Darba teorētiskā daļā ir aprakstīta radošas pilsētas sapratne un tās veidošanās, no kā izriet darba pieeja, kas izmantota darbā. Empīriskās daļas uzdevums ir izstrādāt priekšlikumus Cēsu kā radošas pilsētas ilgtspējīgai attīstībai. Cēsis ir pilsēta ar iniciatīvām, plašu kultūras programmu un vēlmi tikt atpazītai, kā kultūras un radošuma pilsētai. Tāpat Cēsis arī kandidēja uz Eiropas Kultūras galvaspilsētas statusu 2027. gadā. Lai gan statuss netika iegūts, process deva nozīmīgu un radošu ieguldījumu pilsētas attīstībā un tālākajā kultūras infrastruktūrā Darbā tika apskatīta radošas pilsētas teorija, iepazīta esošā situācija un novērtēts radošuma potenciāls, no tā izrietot priekšlikumiem tālākai radošas pilsētas sekmīgai attīstībai.

This master’s thesis topic is “Development of Cesis as a creative town”. The theoretical part of this thesis describes the understanding of the creative city and its development, from which also follows the approach used in the research part of the thesis. The aim of the research is to develop proposals for the long-term development of the city of Cesis as a creative city through in-depth interviews and spatial representation of creative initiatives. For Cesis the cultural sector is important and the city also has large share of creative initiatives. Cesis was also a candidate for the status of the European Capital of Culture in 2027. Though the status has not been reached the process itself was an important and creative investment in the development of Cesis.
Development of Cēsis as a creative town
Keywords: Arhitektūra; radošums; kultūra; iniciatīvas; Cēsu pilsēta