Tīmekļa vietņu un interneta veikalu personalizēšanas iespējas, problēmas un risinājumi - Antonovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs ir veltīts tīmekļa vietņu un interneta veikalu personalizēšanai, tas ir, satura pielāgošana lietotājiem un produktu rekomendācijas. Darbā ir apskatīta personalizēšanas teorija un rekomendāciju algoritmi, salīdzināti populārākie satura personalizēšanas servisi un veikta produktu rekomendāciju servisu analīze. Autors cenšas atrisināt rekomendācijas algoritma pielietošanas problēmu interneta veikalā un piedāvā iespējamo risinājumu. Beigās tiek salīdzināts piedāvātais risinājums ar pieejamiem servisiem.

Master thesis “Website and online store personalization options, problems and solutions” is devoted to website and online store personalization, that is targeting content and product recommendations to individuals. Thesis includes personalization theory and recommender algorithms overview, comparison of popular content personalization services and analysis of product recommendation services. Authors tries to solve recommender algorithm usage problem within an online store and suggests possible solution. At the end provided solution and available services are compared.
Website and online store personalization options, problems and solutions
Keywords: Datorzinātne; vietņu personalizēšana; produktu rekomendāciju sistēmas; e-komercija; web personalization; product recommender systems