Zīmola "Fazer Latvija" apakšzīmolu produktu raksturojums un to mijiedarbība sociālo mediju publikācijās - Ruļuka, Leina (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Zīmola “Fazer Latvija” apakšzīmolu produktu raksturojums un to mijiedarbība sociālo mediju publikācijās”. Pētnieciskā problēma ir saistāma ar to, ka zīmolam vienā sociālo mediju kontā jāspēj komunicēt par dažādiem apakšzīmoliem, kas pārstāv atšķirīgas tirgus kategorijas. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt zīmola “Fazer Latvija” sociālo mediju komunikāciju 2022.gadā, lai noskaidrotu, kuri apakšzīmoli tiek izcelti un kādi faktori ietekmē auditorijas iesaisti. Teorētisko daļu veido teorija par zīmoliem, zīmola uzbūvi, sociālo mediju mārketingu, kā arī zīmola uz patērētāju attiecībām. Metodoloģiskajā daļā aprakstītas izvēlētās pētnieciskās metodes – kvalitatīvā un kvantitatīvā kontentanalīze, daļēji strukturētā intervija un tiešsaistes aptauja, bet empīrisko daļu veido dati, kas iegūti izmantojot pētnieciskās metodes. Balstoties uz iegūtajiem datiem arī izdarīti secinājumi par to, kā sociālajos medijos tiek sadalīta komunikācijas intensitāte starp dažādiem zīmoliem, kas to ietekmē.

The topic of the bachelor thesis is "Product characteristics of the "Fazer Latvija" sub-brands and their interaction in social media publications". The research problem is related to the fact that a brand needs to be able to communicate on one social media account about different sub-brands representing different market categories. The aim of the bachelor thesis is to explore the social media communication of the brand "Fazer Latvia" in 2022 in order to find out which sub-brands are highlighted and what factors influence audience engagement. The theoretical part consists of the theory of brands, brand structure, social media marketing, and brand-to-consumer relationships. The methodological part describes the chosen research methods - qualitative and quantitative content analysis, semi-structured interview, and online survey, while the empirical part consists of the data obtained using the research methods. Based on the data obtained, conclusions are also drawn on how the intensity of communication on social media is distributed among different sub-brands, and what influences it.
Product characteristics of the "Fazer Latvija" sub-brands and their interaction in social media publications
Keywords: Komunikācijas zinātne; zīmols; apakšzīmoli; zīmola struktūra; sociālie mediji