Skandāla poētika: Aleksandra Poļarna fenomens. - Bartkeviča, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir veltīts skandāla poētikai un skandāla izmantošanai kā daiļdarbu mārketinga stratēģiju metodi Aleksandra Poļarna piemēra. Pētījuma rezultātā tika identificētas visas autora izvēlētās un īstenotās stratēģijas, kas deva iespēju radīt veiksmīga rakstnieka tēlu un popularizētu darbus lasītāju vidū. Īpaša uzmanība tika pievērsta komentāriem no sociāliem tīkliem, kas ir saistīti ar Poļarna personību. Analizējot divus literāros darbus, tika atklāti visi skandalozie elementi Poļarna darbos "Piparmētru pasaka" un "Decembra vakars", kā arī aprakstītas poētiskās tehnikas, kas izmantotas to radīšanā. Pētījums var būt interesants filologiem, kā arī lasītajiem, kuriem interesē šī tēma.

The Bachelor thesis focuses on the poetics of the scandal and using the scandal as a method of marketing strategies by Alexander Polyarny example. As a result of the research, all strategies chosen and implemented by the author to create the image of a successful writer and promote works among readers were identified. Particular attention was paid to commenting on materials from social networks related to the figure of Polyarny. The analysis of two literary works made it possible to identify all the scandalous moments in Polyarny's texts "Mint Tale" and "December Evening" and to describe the poetic techniques for their creation. The study can be interesting for philologists as well as readers interested in the topic.
The Poetics of Scandal: The Phenomenon of Alexander Polyarny.
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; Александр Полярный; поэтика скандала; скандал в литературе; творческая стратегия