Reklāmas komunikācijas emocionālo uzrunu ietekme uz patērētāju uztveri: Latvijas telekomunikācijas uzņēmumu piemērā - Aleksandrova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā "Reklāmas komunikācijas emocionālo uzrunu ietekme uz patērētāju uztveri: Latvijas telekomunikācijas uzņēmumu piemērā" pētīta emocionālo stratēģiju izmantošana reklāmās un to ietekme uz auditoriju. Darbs ietver teorētisko, metodoloģisko, empīrisko daļu un secinājumus. Teorētiskā daļā aplūkotas R.Petija un D. Kačiopo informācijas apstrādes modelis (ELM) un citas pieejas, emocionālās reklāmas būtība, emociju nozīme un to ietekme uz patērētāju, psihes aspekti. Metodoloģiskajā daļā aprakstītas divas metodes - reklāmu kvalitatīva kontentanalīze un eksperiments. Empīriskā daļā analizēti kontentanalīzes dati un apkopoti eksperimenta rezultāti. Darba noslēgumā veikti secinājumi par pētījuma rezultātiem, izstrādātās rekomendācijas.

The Bachelor's thesis "The impact of emotional appeals in advertising communication on consumer perception: the case of Latvian telecommunication companies" was developed to explore integrated emotional appeals in advertising and to analyze how audiences react to these emotional appeals. The thesis consists of theoretical, methodological, empirical parts and conclusions. The theoretical part examines R. Petty and J. Cacioppo's Elaboration Likelihood Model (ELM), the essence of emotional advertising, appeals, the role of emotions, and their impact on consumer perception, more fundamental aspects of the psyche. The methodological part describes two research methods – qualitative content analysis and an experiment. The empirical part summarises the data obtained from the content analysis and the experimental results. The final chapter presents conclusions and recommendations.
The impact of emotional appeals in advertising communication on consumer perception: the case of Latvian telecommunication companies
Keywords: Komunikācijas zinātne; reklāmas komunikācija; emocionālā reklāma; emociju ietekme; auditorijas uztvere; audiovizuāla reklāma