Kultūras vērtību ietekme uz komunikācijas stilu starpkultūru komandās uzņēmumā SIA “QBEYOND RIGA”: Latvijas un Vācijas salīdzinājums”. - Losinska-Popova, Nikola (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba mērķis ir analizēt, kā kultūras vērtības ietekmē komunikācijas stilus starpkultūru komandās, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas un Vācijas darbinieku mijiedarbībai. Teorētiskajā daļā analizētas kultūru salīdzinošās teorijas - Hofstedes, Trompenāra un Halla modeļi. Praktiskajā daļā veikts jaukta tipa pētījums – anketēšana un intervijas ar Latvijas un Vācijas darbiniekiem. Rezultāti parāda būtiskas kultūras atšķirības komunikācijā, hierarhijā, motivācijā un laika uztverē. Darbiniekiem Latvijā raksturīgāks kolektīvisms, vāciešiem – individuālisms un strukturētība. Autore piedāvā praktiskus uzlabojumu priekšlikumus, sekmējot efektīvu starpkultūru vadību globālā vidē.

The thesis explores how cultural values influence communication styles in cross-cultural teams, focusing on interaction between Latvian and German employees. Theoretical analysis includes Hofstede’s, Trompenaars’ and Hall’s models. A mixed-method study – surveys and interviews – was conducted with staff from both countries. Findings reveal key cultural differences in communication, hierarchy, motivation, and time orientation: Latvians show more collectivism, while Germans emphasize individualism and structure. The author offers practical suggestions to improve cross-cultural collaboration and support effective global team management.
The Impact of Cultural Values on Communication Styles in Cross-Cultural Teams at SIA “QBEYOND RIGA”: A Comparison of Latvia and Germany.
Keywords: Vadībzinātne; starpkultūru komunikācija; kultūras vērtības; Hofstede; starpkultūru komanda; QBEYOND RIGA