Vecāku, skolotāju un skolas vadības ekspektācijas par sadarbību attālināto mācību laikā - Sondore, Iveta (Latvijas Universitāte, 2022)
Covid-19 pandēmijas un attālināto mācību procesā ir pieaugusi nepieciešamība veiksmīgai savstarpējai sadarbībai starp vecākiem, skolotājiem un skolas vadību, lai sniegtu bērnam atbalstu un nodrošinātu efektīvu mācību procesu attālināti. Pētījuma mērķis ir izpētīt vecāku, skolotāju un skolas vadības ekspektācijas par sadarbību attālināto mācību laikā. Mērķa sasniegšanai tiek veikts jaukta tipa pētījums, izmantojot literatūras analīzi, statistikas datu analīzi, kas iegūti, anketējot vecākus un skolotājus, intervējot skolas vadības pārstāvjus. Darbā tika noskaidrotas vecāku, skolotāju un skolas vadības ekspektācijas un apmierinātība ar savstarpējo sadarbību attālināto mācību laikā, kā arī izstrādāti ieteikumi izglītības politikas veidotājiem, skolas vadībai un skolotājiem savstarpējās sadarbības uzlabošanai.

In the time of Covid-19 pandemic and remote learning process, there is a growing need for successful cooperation between parents, teachers and school management, to provide support to the child and ensure an effective distance learning process. The aim of the study is to explore the expectations of parents, teachers and school leaders about cooperation during remote learning. To achieve this goal, a mixed method research is conducted, using literature analysis, statistical data analysis, obtained by surveying parents and teachers, interviewing school management representatives. In the research there are clarified the expectations of parents, teachers and school management and their satisfaction with mutual cooperation during remote learning, as well as developed recommendations for education policy makers, school management and teachers to improve mutual cooperation.
Parent, Teacher and School Leadership Expectations about Cooperation at Remote Learning
Keywords: Izglītības zinātnes; sadarbība; attālinātās mācības; vecāku, skolotāju un skolas vadības ekspektācijas; .; .