LiFePO4 litija jonu bateriju katodmateriāla analīze un optimizācija - Bikova, Karīna (Latvijas Universitāte, 2013)
LiFePO4 litija jonu bateriju katodmateriāla analīze un optimizācija. Bikova K., zinātniskie vadītāji: Doktorants Mg.phys. Kučinskis G., profesors Doc. Vaivars G., bakalaura darbs, 43 lappuses, 37 attēli, 2 tabulas, 49 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā sintezēts un pētīts LiFePO4 litija jonu bateriju katodmateriāls. Sintezēts oglekli saturošs LiFePO4, tam veikta iegūtā materiāla struktūras, morfoloģijas, sastāva un elektroķīmisko īpašību analīze. Optimizēta LiFePO4/C sintēzes temperatūra, lai uzlabotu tā elektroķīmiskās īpašības. Materiālam pievienots un pētīts grafēns kā elektrovadoša piedeva elektroķīmisko īpašību tālākai uzlabošanai. Analizēta iegūtā LiFePO4/C/grafēns kompozīta struktūra, morfoloģija, elektroķīmiskās īpašības un to atkarība no materiāla iegūšanas veida. Atslēgvārdi: LiFePO4, GRAFĒNS, CIETFĀZU SINTĒZE, LITIJA JONU BATERIJAS, ELEKTROĶĪMISKO ĪPAŠĪBU ANALĪZE.

Characterisation and optimization of LiFePO4 lithium ion battery cathode material. Bikova K., Scientiffic supervisors: Ph.D. student, Mg.phys. Kučinskis G., profesor Doc. Vaivars G., bachelor work, 43 pages, 37 figures, 2 tables, 49 references. In Latvian. In this work LiFePO4 cathode material for Li-ion batteries has been researched. Carbon containing LFP has been synthesized and its structure, morphology, composition and electrochemical properties have been analysed. LFP/C synthesis temperature has been optimized in order to improve its electrochemical properties. Graphene has been implemented and researched as an electron-conducting additive for further improvement of LiFePO4 electrochemical properties. Structure, morphology, composition and electrochemical properties of the prepared LFP/C/G composite have been analysed in order to determine their dependence on the way of preparation. Keywords: LiFePO4, GRAPHENE, SOLID-STATE SYNTHESIS, LITHIUM ION BATTERIES, ELECTROCHEMICAL ANALYSIS
Characterisation and optimization of LiFePO4 lithium ion battery cathode material
Keywords: Ķīmija