Zilās gaismas spektra nozīme gaismas pieskaņošanā - Zāģers, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 29 lapaspusēm. Tas satur 24 attēlus, 1 tabulu, 21 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis bija noteikt vai zilās gaismas spektra daļēju aizstāšanai ar ciāna spektru ir ietekme uz gaismas pieskaņošanas testa veikšanu. 20 dalībnieki piedalījās pētījumā, kurā veica gaismas pieskaņošanas testu dažādos gaismas līmeņos, to uzdevums bija pieskaņot divus gaismas stimulus līdz tādam brīdim, kad vairs nav novērojamas atšķirības starp abiem gaismas stimuliem. Dalībnieki veica mērījumus 3 sesijās kopa apskatot 45 gaismas stimulus.

The thesis is written in Latvian on 29 pages. It contains 24 figures, 1 table and 21 references. The aim was to determine whether the partial replacement of the blue light spectrum by the cyan spectrum has an effect on the performance of the light matching test. 20 study participants did the light adjustment test at different light levels, their goal was to find a spot between to light stimulus were they can not tell them apart from each other. Participants took measurements in 3 sessions, looking at a total of 45 light stimuli.
The Role of Blue Light Spectrum in the Light Adjustment
Keywords: Fizika; spektrs; LED komponente; zilā gaisma; cirkadiāna ritms; krāsu redze