Darba algas aprēķināšanas īpatnības uzņēmumā SIA "X" - Jerinovska, Marija (Latvijas Universitāte, 2013)
Uzņēmums SIA „X” ir vienīgais Eiropas uzņēmums, kas piedāvā iespēju spēlēt kazino spēles (BlackJack, Baccarat, Roulette, Poker) internetā reālajā laikā, kas izmanto pašu uzbūvētu licenzētu studiju. Darba mērķis ir izpētīt darba algas aprēķināšanas īpatnības uzņēmumā „X”, veicot secinājumus un sniedzot priekšlikumus problēmjautājumu risināšanai. Diplomdarbā tiek aprakstītas uzņēmuma „X” darbība un raksturojums, darba algas aprēķināšanas sistēma, kā arī bonusu (piemaksu) sistēma. Darbā pievērsta uzmanība tādiem problēmjautājumiem kā: darba algas aprēķināšanas sistēma, personāla izmaksu samazināšanas iespējas, bonusu sistēmas aprēķināšanas īpatnības. Pētījuma rezultātā tiek atklātas uzņēmuma „X” darba algas aprēķināšanas trūkumi, kā arī tās pilnveidošanas iespējas.

Company "X" Limited is the only company in Europe offering to play casino games (BlackJack, Baccarat, Roulette, Poker) online in real time with the use of fully owned licensed studio. The goal of the present paper is to study the specifics of remuneration calculation at "X" in order to draw conclusions and provide a set of recommendations for the solution of the relevant issues. The diploma thesis provides a general description of "X" and its operation, describes its remuneration calculation system along with bonus (extra) payment system. The present paper focuses on such issues as remuneration calculation system, staff cost reduction opportunities and specifics of bonus system calculation. Shortcomings in the remuneration calculation system were found as a result of the conducted study and subsequent opportunities for the improvement of, were presented.
Calculating weges specialty company Ltd. „X”
Keywords: Ekonomika