Fizikālo un ergonomisko risku mijiedarbība SIA “Latvijas energoceltnieks” un nodarbināto darba ražīguma uzlabošanas iespējas - Nagle, Līga (Latvijas Universitāte, 2016)
Fizikālo un ergonomisko risku mijiedarbība SIA „Latvijas Energoceltnieks” un nodarbināto darba ražīguma uzlabošanas iespējas. L.Nagle, zinātniskais vadītājs Dr.sc.admin. H. Kaļķis. Maģistra darbs, 60 lappuses, 27 attēli, 17 tabulas, 34 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā tika analizēti un pētīti fizikālie un ergonomiskie darba vides riska faktori un to mijiedarbība būvniecības uzņēmumā. Lai veiktu analīzi un novērtēšanu, tika izmantota aptaujas metode, K-4 matrica darba vides risku novērtēšanai, SGR-A metode ergonomisko risku analīzei, mērījumi un matricas trokšņa un vibrācijas radītā riska vispārējai novērtēšanai, darba spēju indeksa noteikšana, atpūtas paužu aprēķins un statistikas datu analīze. Darba gaitā tika noskaidrots kādi ir būtiskākie darba vides riska faktori elektromontieru un sakaru montieru darbā, to mijiedarbības radītie efekti un ietekme uz darba ražīgumu.

Physical and ergonomic risk interaction and employee’s productivity improvement opportunities in Ltd. Latvijas Energoceltnieks. L.Nagle, scientific director Dr.sc.admin. H. Kaļķis. Master paper, 60 p., 27 figures, 17 tables, 34 literature sources, 7 attachments. In Latvian language. There were analyzed and studied the physical and ergonomic risk factors and interaction between them. This research was carried out in the construction company. There were used these methods of analysis: survey method, K-4matrix, SGR-A method for ergonomic risk analysis, measurements and matrix of noise and vibration, work ability index assessment, calculations of rest brakes and statistical data analysis. The author has clarified the most important risk factors in the electricians and communications fitters work conditions, interaction between them and how they impacts productivity.
Physical and ergonomic risk interaction and emploees productivity improvement opportunities in Ltd. Latvijas Energoceltnieks
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; Troksnis; Vibrācija; Ergonomika; Darba ražīgums