Tīmekļa vietnes ar reaģējošu dizainu izstrāde, izmantojot “Laravel” PHP ietvaru - Vergins, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienās tīmekļa vietņu pārlūkošanu nodrošina plašs klāsts dažādu ierīču. Cilvēku vidū lielu popularitāti iemantojusi tīmekļa pārlūkošana, izmantojot savus viedtālruņus un planšetdatorus. Protams, lai lietotājs gūtu baudāmu tīmekļa pārlūkošanas pieredzi savā mobilajā ierīcē, ir nepieciešams izstrādāt pielāgotu tīmekļa vietnes versiju. Tieši šim nolūkam arvien vairāk tiek izstrādātas tīmekļa vietnes ar reaģējošu dizainu. Reaģējošs dizains nodrošina iespēju tīmekļa vietni vienlīdz ērti lietot uz dažādām ierīcēm. Darbā ir analizētas reaģējoša dizaina un PHP ietvara “Lavavel” priekšrocības un praktiski, izmantojot “Laravel” ietvaru, izstrādāta tīmekļa vietne ar reaģējošu dizainu.

Nowadays there are many different devices for web browsing. On a daily basis, for web browsing people are using smartphones and tablets. There is need for mobile version of website to provide great user experience. For this reason a lot more websites has been developed with responsive design. Websites developed with responsive design can be viewed in different kind of devices maintaining great user experience for all devices. In this paper are analyzed responsive web design and PHP framework “Laravel” benefits and developed website with responsive design using framework “Laravel”.
Website with responsive design development using “Laravel” PHP framework
Keywords: Datorzinātne; reaģējošs tīmekļa dizains; PHP; Laravel; tīmekļa vietne