Reālās un virtuālās vides sasaiste satiksmes problēmu risinājumiem - Liepiņš, Agris (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā tiek aplūkota autora satiksmes problēmu informatīvās sistēmas arhitektūra. Darbs tiek sākts ar jau eksistējošu satiksmes problēmu risinājumu izpēti un analīzi. Izpētes un analīzes laikā tiek secināts, ka pašreiz pasaulē pieejamie risinājumi nespēj pilnīgi apmierināt maģistra darbā galveno izvirzīto mērķi – prognozēt pēc iespējas precīzāk nepieciešamo laiku maršruta veikšanai. Darbā tiek aprakstīts satiksmes problēmu piedāvātais risinājums, kur atspoguļojas vēsturisko datu sīkāka kategorizēšana, precīzākas sakritības noteikšanai, datu atlases gadījumos. No atlasītajiem datiem sistēma izveido grafu, kurā meklē ātrāko un īsāko ceļu maršruta veikšanai, ko pēc tam attēlo kartē. Darba izpildes laikā tika veikti eksperimenti, kuri bija noderīgi būtisku secinājumu veikšanai.

This master’s thesis presents architecture for a system to aid in solving traffic problems. Research and analysis of existing traffic problem solutions were done. After research and analysis the author came to a conclusion that solution that fully satisfies the objective to predict the necessary time on the route as accurately as possible, does not exist yet. The proposed informative system for the traffic problem resolution is described in detail in this work. The main idea is sensors data gathering, classification and coincidence analysis for parameterized selection of data. During research of the topic, experiments were made with the purpose to collect data from onboard sensors of a vehicle. The experiments delivered useful information for achieving the essential conclusions.
Linking real and virtual worlds to solve traffic problems
Keywords: Datorzinātne