KCs molekulas A – b kompleksa detalizēta izpēte - Krūziņš, Artis (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbs tika veikts ar mērķi iegūt spektroskopisko informāciju par KCs molekulas zemākajiem ierosinātajiem A(1)Sigma(+) un b(3)Pi elektroniskajiem stāvokļiem, izmantojot augstas izšķirtspējas Furje spektrometru. Starp A(1)Sigma(+) un b(3)Pi stāvokļiem pastāv spēcīga spinorbitālā mijiedarbība, kuras dēļ šie stāvokļi ir pilnīgi sajaukti un veido vienotu A-b kompleksu. Darba rezultātā iegūtas vairāk kā 3500 A-b kompleksa termu vērtības, kas aptver rotācijas kvantu skaitļu diapazonu: J[7;225] un enerģiju diapazonu no 10040-13250 cm^(-1). Darba rezultāts ir KCs molekulas A(1)Sigma(+) un b(3)Pi elektronisko stāvokļu augstas precizitātes eksperimentāla izpēte. Šo stāvokļu pētījumu rezultātā ir tapis un nopublicēts zinātniskais raksts. Maģistra darbs satur anotāciju, ievadu, 5 nodaļas un secinājumus (46 lapaspuses un 27 attēlus), kā arī literatūras sarakstu (27 atsauces).

The thesis purpose was to investigate spectroscopic data of KCs molecule's lowest excited A(1)Sigma(+) and b(3)Pi states, using high-resolution Fourier transform spectrometer . Due to strong spin-orbital interaction the A(1)Sigma(+) and b(3)Pi states are completely mixed, practically creating one A-b complex. As a result of the investigation 3500 A-b complex term values were obtained in the rotational quantum number range J[7;225] and in the energy range from 10040-13250 cm^(-1). The result of work is high resolution experimental study of KCs molecules A(1)Sigma(+) and b(3)Pi states. As a result of this work publication was created and published. The thesis contains the annotation, introduction, 5 chapters and conclusion (46 pages and 27 figures), as well as bibliography (27 references).
Detailed study of the A – b complex of the KCs molecule
Keywords: Fizika