Režisora Dāvja Auškāpa radošās darbības raksturojums - Rīna, Paula (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Režisora Dāvja Auškāpa radošās darbības raksturojums” pētījuma centrā ir režisora piecas līdz šim iestudētās izrādes, kas teātrī uzvestas laika posmā no 2013. līdz 2016. gadam. Dāvis Auškāps (1975) ir jaunās paaudzes režisors un režijā pagaidām darbojas tikai četrus gadus. Darbā tiek apskatīts Dāvja Auškāpa ceļš uz teātri, sīkāk pētīti viņa iestudējumi un raksturīgākās iezīmes. Bakalaura darba mērķis ir analizēt Dāvja Auškāpa režijas principus visās viņa līdz šim iestudētajās izrādēs laika posmā no 2013. līdz 2016. gadam. Darba centrālajā daļā veikts režisora iestudēto izrāžu apskats un analīze. Darbs sastāv no piecām nodaļām un četrām apakšnodaļām, secinājumiem un izmantotā literatūras saraksta.

The focus of the paper titled ” Characterization of the creative work of director Davis Auskaps” is on five plays staged by the director from 2013 to 2016 . Davis Auskaps (1975) is a new – generation director who is working in the field for only four years. The paper looks at his journey into the theater, examines his plays and their characteristics. The aim of this paper is to analyze Davis Auskaps approach to editing in all of his plays from 2013 to 2016. The central chapter of the paper looks at and analyzes the director's plays. The paper consists of six chapters with four subchapters, conclusions and the list of used litherature.
Characterization of the creative work of director Davis Auskaps
Keywords: Filoloģija; Dāvis Auškāps; teātris; režija; scenogrāfija