Personāla vadība, konflikti, komunikācija uzņēmumā SIA ”Prieks Tūre” - Irbe, Jana (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba temats ir uzņēmumu personāla vadība, konflikti, komunikācija uzņēmumā SIA ”Prieks Tūre”. Darba mērķis ir apskatīt to būtību, svarīgumu organizācijas darbībā uz uzņēmuma SIA “Prieks Tūre” piemēra, kā arī izanalizēt iespējas uzlabot uzņēmuma iekšējo komunikāciju. Uzņēmums darbojas tūrismā sfērā, nodrošina gan avio lidojumus, gan autobusu tūres. Salīdzinājumā ar citam tūrisma firmām SIA “Prieks Tūre” cenšas piedāvāt klientiem īpaši pievilcīgās cenas saglabājot pakalpojuma augsto kvalitāti, veido piedāvājumus izvērtējot viņu vēlmes. Uzņēmumā tiek nodarbināti ap 40 cilvēki, 10 no viņiem strādā ofisā un viņiem ir tiešā saskarsmē ar vadītāju. Izmantojot teorētiskas zināšanas sniegt priekšlikumus uzņēmuma labvēlīgas un funkcionālas sistēmas izveidošanai, kas ierobežos kļūdainu lēmumu pieņemšanu, attīstīs organizācijas darbinieku komunikācijas prasmes un ļaus veidot efektīvu uz mērķu sasniegšanu orientētu darba komandu. Bakalaura darbā teorētiskā daļā tiek apskatītas: •personāla vadības pieejas, kā arī vadītāju tipi un to salīdzināšana; •komunikācijas veidi organizācijā; • iespējamas barjeras tajos; • veidi kā uzlabot komunikāciju, un kas nepieciešams labākas komunikācijas attīstībai; •konfliktu rašanas iemesli un kā izvairīties no tiem. Bakalaura darba praktiskajā daļā autore analizē darba organizāciju uzņēmuma SIA “Prieks Tūre” komunikācijas attīstību starp darbiniekiem un iespējamo konfliktu rašanas iemeslus, kas traucē pilnvērtīgam darbam. Darba gaitā tika izveidota aptaujas anketa par komunikāciju svarīgumu uzņēmumā ar kuras palīdzību tiek veikta sakrāto rezultātu analīze.

Bachelor work subject is a corporate employee’s management, conflicts, communication in the company SIA ’’Prieks Ture”. The work objective is to examine the nature of the operation in the company SIA “Prieks Ture”, for example, as well as to analyse the opportunities to improve the internal communications. The company operates in the field of tourism offering flights and the bus tours. Compared to other tourism companies SIA “Prieks Ture” tries to offer to the customer’s reasonable prices while maintaining high quality of service, where they taking in consideration customer wishes. The company employs around 40 people, 10 of them working in the office and they have direct contact with the company managing director. Using theoretical knowledge to present proposals to the company that will offer friendly and functional system, that will enables making wrong decisions, develops companies’ employee’s communication skills and will creates achievement driven team. The theoretical part of bachelor work discuses: •employees management approach and the managing directors types and their comparison; •communication types in the company; •possible barriers they are facing; •ways to improve communications and what is needed for it improvement •reasons for a conflicts and how to avoid them. In the practical part of bachelor work an author analyses work organisation in the company SIA “Prieks Ture”, communication between employees and the potential reasons for a conflict, which hinders work efficiently. During course work questionnaire has been created on the basis of importance of communication in the company, it results has been used analysed.
Staff management, conflicts, communication in the company SIA “Prieks Ture”
Keywords: Vadībzinātne; Vadība; Komunikācija; Konflikti; Mijiedarbība; Peļņa