Krāsu nospiedumu tehnikas izmantošana vizuālajā mākslā 2 līdz 3 gadus veciem bērniem radošuma un pašvadītas mācīšanās attīstīšanai pirmsskolā - Kumpiņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba autore: Ieva Kumpiņa Kvalifikācijas darba tēma: Krāsu nospiedumu tehnikas izmantošana vizuālajā mākslā 2 līdz 3 gadus veciem bērniem radošuma un pašvadītas mācīšanās attīstīšanai pirmsskolā. Pētījuma mērķis: Gan teorētiski, gan empīriski izpētīt, kā vizuālajā mākslā pirmsskolā, darbojoties krāsu nospiedumu tehnikā, tiek attīstīts 2-3 gadu vecu bērnu radošums un pašvadītas macīšanās spējas. Kvalifikācijas darbā ir pētīts, kā krāsu nospiedumu tehnikas izmantošana vizuālajā mākslā divus līdz trīs gadus veciem bērniem pirmsskolā attīsta radošumu un pašvadītas mācīšanās prasmes. Darbs sastāv no trijām nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatītas dažādu autoru atziņas par to, kas ir radošums un pētīts, kā bērnam attīstīt radošumu vizuālajā mākslā pirmsskolā. Otrajā nodaļā tiek pētītas, dažādu autoru atziņas, kas ir pašvadīta mācīšanās un, kā attīstīt pašvadītu mācīšanos pirmsskolā. Trešā nodaļa ir empīriskais pētījums, tajā tiek atspoguļoti astoņi krāsu nospiedumu tehnikas uzdevumi vizuālajā mākslā, ir redzams darba process un analizēti darba rezultāti. Katras nodaļas beigās ir būtiskākie secinājumi, kuri gūti analizējot teorētiskās atziņas un veicot empīrisko pētījumu. Atslēgas vārdi: radošums, pašvadīta mācīšanās, krāsu nospiedumu tehnika. Lapaspušu skaits: 37 Attēlu skaits: 24 Bibliogrāfiskā saraksta vienību skaits: 20

Author: Ieva Kumpiņa The topic of the qualification work: Using the colour stamp technique in visual arts for 2 to 3 year olds to develop creativity and self-directed learning in pre-school The goal of the research: to investigate both theoretically and empirically how creativity and self-directed learning abilities of 2-3-year-old children are developed in visual art in preschool, using the color stamp technique. The qualification thesis has studied how the use of the color stamp technique in visual art in two to three-year-old children in preschool develops creativity and self-directed learning skills. The work consists of three chapters. The first chapter examines the insights of various authors about what creativity is and investigates how a child can develop creativity in visual arts in preschool. The second chapter explores the insights of different authors, what self-directed learning is and how to develop self-directed learning in preschool. The third chapter is an empirical study, it reflects eight tasks of the color stamp technique in the visual arts, shows the work process and analyzes the work results. At the end of each chapter, there are the most important conclusions obtained by analyzing the theoretical knowledge and conducting empirical research. Key words: creativity, self-directed learning, color stamp technique. Number of pages: 37 Number of images: 24 Number of items in the bibliographic list: 20
Using the colour stamp technique in visual arts for 2 to 3 year olds to develop creativity and self-directed learning in pre-school
Keywords: Izglītības zinātnes; radošums; pašvadīta mācīšanās; krāsu nospiedumu tehnika; vizuālā māksla