Knēvenāgela kondensācijas kinētika jonu šķidrumos - Ūdris, Niklāvs (Latvijas Universitāte, 2015)
Knēvenāgela kondensācijas kinētika jonu šķidrumos. Ūdris N., zinātniskā vadītāja Mag. ķīm. Priede E. Kursa darbs 20 lappuses, 6 attēli, 5 tabulas, 12 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā veikta četru jonu šķidrumu sintēze un attīrīšana, izmantojot dažādas metodes. Visiem sintezētajiem jonu šķidrumiem tika veikti Knēvenāgela kondensācijas kinētikas pētījumi, izmantojot jonu šķidrumu kā reakcijas vidi. Visiem jonu šķidrumam tika noteikta reakcijas ātruma konstante.

Kinetics of the Knoevenagel condensation in the medium of ionic liquids. Ūdris N., scientific supervisor Mag. ķīm. Priede E. Thesis 20 lappuses, 6 attēli, 5 tabulas, 12 literary sources. Latvian. There are synthesised and purrified four ionic liquids.
Kinetics of the Knoevenagel condensation in the medium of ionic liquids
Keywords: Ķīmija; JONU ŠĶIDRUMI; KNĒVENĀGELA KONDENSĀCIJA; REAKCIJAS ĀRTUMA KONSTANTE; IMIDAZOLIJA KATJONS; IONIC LIQUIDS