Krāpšanas krimināltiesiskais regulējums - Besko, Daniīls (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Krāpšanas krimināltiesisks regulējums” autors pēta krāpšanas pamataspektus. Krāpšanas tēma ir ļoti populāra ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Šī noziedzīga nodarījuma veidu izplatības dēļ, tēma ir ļoti aktuāla. Latvijā ik gadu tiek izdarīts liels daudzums noziedzīgu nodarījumu, saistītu ar krāpšanām. Šajā darbā tiks prezentēti dažādu šīs jomas speciālistu viedokļi. Darba pirmajā daļā tiek pētīts krāpšanas sastāvs un tā pamatelementi, tādi kā viltus un ļaunprātīga uzticēšanās izmantošana. Otrā daļa ir veltīta dažādu krāpšanas veidu izpētei. Trešajā daļā ir norādītas problēmas krāpšanas juridiskajā kvalifikācijā. Darba nobeigumā var iepazīties ar veiktās analīzes secinājumiem.

In bachelor work „ Fraud regulation in criminal matters”, author studies main aspects of fraudulence. This topic is a live issue, not only in Latvia, but also worldwide. The high prevalence of this type of crime is the reason it is so actual nowadays. Many crimes related to fraudulence are being committed in Latvia every year. Different specialists’ opinions on this topic will be presented in this work. The first part is based on research on fraud composition and its primary elements, such as deception, abuse of confidence, etc. Second part is headed on studying and comparing of other fraud types. In the third part problems of fraudulence qualification have been examined. At the end of the work there are conclusions and corollary of made analysis.
Fraud regulation in criminal matters
Keywords: Juridiskā zinātne; krāpšana; krimināltiesisks regulējums; viltus; tiešs nodoms; uzticēšanās izmantošana