Indijas kinematogrāfs: Ceļš uz triumfu - Gumennikovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba – „Indijas kinematogrāfs: Ceļš uz triumfu” galvenais mērķis ir izskaidrot un saprast kā Indijas kino industrija nonāca pie pasaules atzinības 2009. gadā ar filmu „Graustu Miljonārs”. Lai izzinātu bakalaura darba galveno mērķi lasītājam būs iespēja arī iepazīties ar Indijas kino industrijas vēsturi, tās struktūru, stratēģijām. Bakalaura darbs parādā kā filmu industrija reaģēja uz dažādiem notikumiem valsts dzīvē laika gaitā. Bakalaura darbs ir veidots tā, lai lasītājs soli pa solim saņem informāciju par Indijas kino industriju un darba beigās šī informācija tiks apvienota, lai izveidotu detalizētu secinājumu par to kā Indijas kino industrija nonāca pie pasaules atzinības. Darbs var tikt sadalīts divās daļās. Pirmajā darba daļā lasītājs iegūst informāciju par Indijas filmu vēsturi, kino industrijas struktūru Indijā, galvenajām tendencēm tajā. Otrajā darba daļā visas šīs zināšanas tiek kombinētas kopā, lai atklātu Indijas kino industrijas ceļu līdz triumfam 2009. gadā ar filmu “Graustu Miljonārs”. Bakalaura darbs arīdzan satur interviju ar filmas “Graustu Miljonārs” režisoru – Deniju Boilu, kas sniedz lasītājam papildus informāciju par paša režisora domām par Indijas kino industrijas attīstību. Atslēgvārdi: Indijas kino, triumfs, Bolivuda, Holivuda.

Main aim of Bachelor thesis – “Indian cinematography: The way to triumph” is to comprehend and elucidate causes of the world recognition reached by Indian cinematography in 2009 by movie Slumdog Millionaire. In order to do so author gives reader the insight on Indian film history, structure, strategies and new tendencies. Thesis is showing how film industry reacts on different events in country development. Work can be separated in two parts. In the first part we analyze history, study structure and main tendencies of Indian cinema. In the second part we combine all gained information to realize the influence of Indian history and county’s transformation on the cinematography and its triumph in year 2009 by film Slumdog Millionaire. Thesis also contains interview with film director of movie Slumdog Millionaire – Danny Boyle. Key words: Indian cinema, Hindi films, Bollywood, Hollywood
Indian cinematography: The way to triumph
Keywords: Āzijas studijas