AS "Saldus mežrūpniecība" finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Miza, Inita (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba tēma ir A/s Saldus mežrūpniecība finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums. Bakalaura darba mērķis ir, izpētot finanšu analīzes teorētiskos aspektus, veikt finanšu analīzi, lai novērtētu uzņēmuma finanšu resursu izmantošanas efektivitāti un izstrādātu priekšlikumus uzņēmuma finanšu rādītāju uzlabošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmā nodaļa - teorētisks finanšu analīzes raksturojums, otrā - uzņēmuma vispārējs raksturojums, bet trešajā nodaļā veikta uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze. Uzņēmuma finanšu rādītāji uzlabojas, taču problēmas ir palikušas nemainīgas – zema likviditāte, ievērojama aizņemtā kapitāla izmantošana, kā arī augsts maksātnespējas risks. Darba apjoms ir 74 lpp., kurās ietvertas 19 tabulas, 18 attēli,6 pielikumi. Atslēgvārdi: mežrūpniecība, finanšu koeficienti, bankrota prognoze

The theme of bachelor’s paper is „The financial analysis and evaluation of A/s Saldus mežrūpniecība”. The goal of bachelor is by researching theoretical aspects of financial analysis, analyze the company, to evaluate the efficiency of the use of financial resources and work out the offers for improving the financial performance. Bachelor consist of three chapters. First chapter- theoretical characterization of financial analysis, second – company’s general characteristics and in third chapter – company’s financial analysis. Company’s financial ratios increase, but problems are the same - low liquidity, financial dependence of creditors, high bankruptcy risk. The amount of the bachelor is 74 pages, where are 19 charts, 18 pictures, 6 appendixes. Keywords: forest industry, financial ratios, bankruptcy evaluation
The financial analysis and evaluation of the AS "Saldus mežrūpniecība"
Keywords: Ekonomika