Latvijas pretinflācijas programmas efekts uz vērtspapīru tirgus aktivitāti un cenām globālās ekonomiskās palēlināšanās kontekstā - Jupits, Deniss (Latvijas Universitāte, 2008)
Globālā ekonomiskā palēnināšana izpaužas pēdējā laikā, sākot ar ASV. Globālā ekonomiskā palēnināšana lielākā vai mazākā mērā ietekmēja augošus tirgus, kā arī Latviju. 2007.-2008.g. inflācija Latvijā progresēja ļoti ātri un Latvijas valdība 2007.g. jūlijā palaidīja pretinflācijas programmu. Programmas galvēnais mērķis bija iekšēja pieprasījuma samazinājums, samazinot iedzīvotāju iespējas saņemt kredītus. Viena no svarīgām finanšu sfērām ir vērtspapīru tirgus. Šīs darbs analizē 2007.g. jūlijas Latvijas pretinflācijas programmas efektus uz Latvijas vērtspapīru tirgus aktivitāti un cenām globālās ekonomiskās palēnināšanās kontekstā. Darbā ir izvirzītas galvenās Latvijas vērtspapīru tirgus likumsakarības, problēmas un esošās situācijas uzlabošanas iespējas.

A global economic slowdown is expanding since recent time, starting from the US. Emerging market economies are also affected by the global slowdown in different extent, as well as Latvia. In 2007-2008 inflation in Latvia progresses very rapidly and government of Latvia has launched an anti-inflation program in July 2007. Program’s main point was reducing domestic demand by reducing availability for credit issuing to Latvian residents by tighter conditions for getting credits. One of important financial areas is stock market. This work is analysis and evaluation of the effect of the anti-inflation program, launched in Latvia in July 2007, on Latvian stock market activity and prices in context of global economic slowdown. It figures out the main regularities, challenges and ways of improvement of current situation at Latvian stock market.
The effect of the Anti-Inflation programme in Latvia on the stock market activity and prices in the context of global economic slowdown
Keywords: Vadībzinātne