Tūrisma attīstība Baltijas valstīs, un tās ietekme uz ekonomiku - Potjomkina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba temats ir „Tūrisma attīstība Baltijas valstīs, un tās ietekme uz ekonomiku”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt starptautiskā tūrisma nozares ietekmi uz Baltijas valstu ekonomiku, raksturot nozares konkurētspēju starp šīm valstīm un aplūkot tūrisma attīstības tendences Eiropā. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām, kuras vērstas atklāt tūrisma jēdzienu un būtību. Pirmā nodaļā ir aplūkoti tūrisma nozares teorētiskie aspekti, tiek sniegta informācija par tūrisma ekonomisko ietekmi. Otrajā daļā tiek analizētas tūrisma nozares attīstības tendences Eiropā. Trešajā darba daļā tika novērtēta Baltijas valstu konkurētspēja, un veikta tūroperātoru aptauja, tās rezultātu apkopošana un analizēšana. Darbs ietver 75 lappuses, neieskaitot pielikumus, 2 tabulas, 26 attēlus, 1 pielikumu; darba pamatā ir 2 literatūras un 18 informācijas avoti. Atslēgvārdi: Tūrisms, Industrija un infrastruktūra,Eiropa,Attīstības tendences, ,Baltijas valstis,Konkurētspēja,Ekonomiskā ietekme

The title of work is „Tourism Sector's Development in the Baltic States and its Impact on the Economy”. The objective of work is to explore the impact of international tourism industry on the economy of the Baltic States, to determine the competitiveness of these countries and to take a look at the development of tourism trends in Europe. Work consists of three parts, dedicated to identify the concept and the content of tourism. The first chapter is based on the theoretical aspects of the tourism industry, the information on the economic impact of tourism is also provided in this chapter. The second part analyzes tourism sector development trends in Europe. In the third part of the work the competitiveness of the Baltics was evaluated and a tour operator survey was conducted. The results of it were collected and analyzed. The thesis consists of 75 pages, 2 tables, 26 figures, 1 appendix, 2 sources of literature and 18 information. Keywords: Tourism,Industry and Infrastructure...
Tourism Sector's Development in the Baltic States and its Impact on the Economy
Keywords: Ekonomika