Starptautisko organizāciju darbības pozitīvie un negatīvie aspekti un sadarbība ar Latviju. - Ulmane, Eva (Latvijas Universitāte, 2015)
Starptautiskajām organizācijām mūsdienās ir ļoti liela nozīme valstu attīstības un izaugsmes veicināšanā. Valsts līdzdalība tajās veicina tās iespējas ietekmēt starptautiskos procesus sev labvēlīgā virzienā. Latvija nevar palikt izolēta no starptautiskajām organizācijām, jo to pieaugošā ietekme atstāj lielu iespaidu uz dalībvalsts ekonomikām. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Latvijas kā mazas valsts sadarbību ar starptautiskajām organizācijām, to darbības pozitīvos un negatīvos aspektus. Lai to sasniegtu, autors izvirzījis uzdevumu izpētīt, izanalizēt un apkopot starptautisko organizāciju teorijas būtību, PTO, SVF un PB darbību un sadarbību ar Latviju, kā arī izanalizēt ieguvumus, zaudējumus no šīs sadarbības gan analizējot publiski pieejamos dokumentus, gan statistikas datus.

Nowadays, international organizations have a very important role in the state development and growth. Participation in international organizations contributes state’s ability to influence international processes themselves favorable direction. Latvia can not remain isolated from them, because their growing influence have a great impact on national economies. Bachelor thesis aims to clarify Latvian as a small country's cooperation with international organizations, their positive and negative aspects. To achieve this, the author explores, analyzes and summarizes the theory of international organizations, WTO, IMF and WB activities and cooperation with Latvia, and explores the benefits and losses from this cooperation by analyzing publicly available documents and statistics
International organization's operational positive and negative aspects and cooperation with Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; starptautiskās organizācijas; PTO; SVF; PB