Bezmaksas mašīntulkošanas programmu piemērotība dažādu tekstu tulkošanai - Aispuriete, Inese (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarbā ir analizēta un salīdzināta internetā pieejamo bezmaksas mašīntulkošanas programmu spēja iztulkot dažādus tekstus. Darba mērķis ir pierādīt, ka automātisko tulkošanu var pielietot informatīvu tekstu tulkošanai. Diplomdarba teorētiskajā daļā veikts literatūras apskats. Praktiskajā daļā veikti preses relīzes, populārzinātniska raksta un darba drošības/ lietošanas instrukcijas tulkojumi, izmantojot Google Translator, Bing Translator un Tildes Tulkotājs, no latviešu valodas angļu valodā un otrādi. Praktiskajā daļā ir apkopota arī mašīntulkošanas programmu lietotāju pieredze. Darbā secināts, ka iegūtie tulkojumi ir noderīgi, turklāt tulkojums no latviešu valodas angļu valodā ir kvalitatīvāks nekā otrādi. Atslēgvārdi: mašīntulkošana, Google, Bing, Tilde, aptauja

Translation performance of free online machine translation tools is analyzed and compared in the diploma paper. The goal of the research is to prove that machine translation is applicable for translation of informative texts. Literature review on the subject is given in the theoretical part. In the practical part press release, popular science text and work safety instruction/ operating manual are translated with Google Translator, Bing Translator and Tilde Translator from Latvian to English and vice versa. The experience of the machine translation users is discussed as well. It is concluded that obtained translations are useful. Translations from Latvian to English were found to be better than vice versa. Keywords: machine translation tools, Google, Bing, Tilde, questionnaire
Applicability of Free Online Machine Translation Tools for Translation of Different Text Types
Keywords: Valodniecība