Ment formu klasifikācijas problēma mūsdienu franču valodā. Piemērs ar apstākļa vārdu “absolument” - Turlā-Pastare, Daina (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis pētījums ir veltīts apstākļa vārda absoulment analīzei. Darba uzdevums ir aprakstīt apstākļa vārda absolument semantiku un pielietojumu mutvārdu franču valodā, lai atklāta tā gramatisko piederību, idenditāti. Mēs uzskatām, ka lielā daļā gadījumu šis vārds nebūt netiek pielietots kā apstākļa vārds, bet gan veicina diskursīvās dabas veidošanu. Pētījuma datubāze ir veidota uz mutvārdu datubāzes « Discours sur la ville », atlasot visas interesējošās vienības (http://cfpp2000.univ-paris3.fr, 2012). Šis darbs sastāv no divām daļā. Pirmā daļa ir sintēze pastāvošajām teorijām par apstākļa vārdiem, sevišķi par tiem ar galotni -ment un par DM. Tāpat tiek apkopoti arī vadošo jomas pētnieku ieguldījumi šajā nozarē un ir izskatītas vairākas pētījumu pieejas. Otrā daļa sastāv no absolument semantiskās un funkcionālās analīzes.

This study is consecrated to analysis of a French adverbe absolument. The aim of this work is to describe the semantics and uses of the adverbe absolument. We believe that in many cases, its semantics do not evoke the semantics of an adverbe, but contributes to communicate a discursif status. We thus believe that absolument has a double status in contemporary French. The corpus was made on the basis of an oral corpus « Discours sur la ville » by gathering all the occurrences of absolument (http://cfpp2000.univ-paris3.fr, 2012). This study consists of two pars. The first presents a synthesis of existing theories on discourse markers, adverbs, specifically those with suffix -ment as well as a view on a number of contributions in this domaine and different approaches. The second part is a semantic and enunciative analysis of the DM absolument. Key words : discourse markers, words of discourse, adverbs, categorisation, formes in -ment
Issue of Categorisation of Forms with –ment in contemporary French. Example of Adverb “absolument”
Keywords: Valodniecība; diskursa marķieris; diskursa vārdi; apstākļa vādi; klasifikācija; ment formas