Mārketinga aktivitātes patērētāju vajadzību aktivizēšanai uzņēmumā SIA "Veselības Ģenerators". - Lapiņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Mārketinga aktivitātes patērētāju vajadzību aktivizēšanai uzņēmumā SIA „Veselības Ģenerators”. Problēmas būtība ir tāda, ka mārketinga aktivitātes vienas nozares uzņēmumos ir ļoti līdzīgas. Ne visas veiktās aktivitātes nodrošina vēlamo rezultātu – šajā gadījumā, apmierinātu klientu, kurš kļūtu par pastāvīgo apmeklētāju un būtu lojāls konkrētajam uzņēmumam. Līdz ar to ir nepieciešams šīs mārketinga aktivitātes padarīt uzmanību piesaistošākas, interesantākas un efektīvākas, lai uzņēmuma klientu loks palielinātos un tiktu izveidota saikne ar esošo un potenciālo pircēju. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt lēmuma pieņemšanas procesa būtību un veidošanos, izprast, kādu lomu tajā ieņem patērētāju vajadzības, izmantojot mārketinga literatūrā piedāvātās koncepcijas, izpētīt uzņēmuma „Veselības Ģenerators” darbību un līdzšinējās mārketinga aktivitātes, kā arī izstrādāt priekšlikumus, kā uzlabot uzņēmuma darbību, klientu apmierinātību, atpazīstamību. Bakalaura darbs sastāv no četrām daļām. Pirmajā nodaļā ir raksturots patērētāju lēmumu pieņemšanas process, tā būtība un veidi. Otrajā nodaļā ir pētītas patērētāju vajadzības kā rīcību izraisošs faktors, motivācijas veidi un mārketinga komunikācijas kā uzņēmuma instruments. Trešajā nodaļā ir raksturota un analizēta uzņēmuma SIA “Veselības Ģenerators” darbība, mārketinga aktivitātes, veikta tirgus izpēte. Un, visbeidzot, ceturtajā nodaļā veikts pētījums par uzņēmuma “Veselības Ģenerators” mārketinga aktivitāšu ietekmi uz esošo patērētāju vajadzību aktivizēšanu, kas ietver aptaujas metodi – tiešo anketēšanu. Pētījumā iegūtie rezultāti var tikt izmantoti, lai pilnveidotu un popularizētu uzņēmuma darbību, palielinātu apmeklētāju skaitu, nostiprinātu kā esošo, tā potenciālo klientu lojalitāti un apmierinātības līmeni, kā arī uzlabotu uzņēmuma tēlu sabiedrības acīs. Bakalaura darba apjoms ir 61 lapa, tajā iekļautas 5 tabulas, 16 attēli, kā arī 8 pielikumi. Atslēgvārdi: klients, lēmumu pieņemšana, patērētāju vajadzības, motivācija, mārketings, komunikācijas, veselība, fitness, “Veselības Ģenerators”.

The Bachelor thesis is: "Marketing activities for consumer needs activation in company SIA "Veselības Ģenerators". The problem is that, that the marketing activities of one sector companies are very similar. Not all the activities, which are carried out, provide the result that’s needed - in this case, satisfied customers, who become constant visitor and would be loyal to a particular company. Therefore, it is necessary to make these marketing activities more attractive, more interesting and more effective, so that company's customer number increased and the link with existing and potential customers would be established. The goal is to explore the decision-making process, its nature and development, to understand the role of consumer needs in that process through marketing literature concepts, exploring the company's "Veselības Ģenerators" work and current marketing activities, and to develop proposals, on how to improve the company's actions, customer satisfaction level and recognition. Bachelor thesis consists of four parts. The first chapter describes the consumer's decision-making process, its essence and types. The second chapter explores the needs of consumers as the cause of behavior, types of motivation and ways of marketing communications as a business tool. The third chapter describes and analyzes the company’s "Veselības Ģenerators" work, marketing activities and market research. And finally, the fourth chapter is research of the company's "Veselības Ģenerators" marketing activities impact on the consumer needs activation, which includes the survey method - direct questionnaire. The research results can be used to improve and promote the company's work, increase the number of visitors, strengthen the loyalty and satisfaction of existing and its potential customers, as well as improve the company's image in the public eye. Thesis consists of 61 pages, 5 tables, 16 pictures, as well as 8 additions. Keywords: customer, decision making, customer needs, motivation, marketing, communication, health, fitness, "Veselības Ģenerators".
Marketing activities for consumer needs activation in company SIA "Veselības Ģenerators" .
Keywords: Vadībzinātne; klients; lēmumu pieņemšana; patērētāju vajadzības; motivācija; "Veselības Ģenerators"