Kustību rotaļa kā bērnu fiziskās aktivitātes veicinātājs 3-4 gadus veciem bērniem - Bērziņa, Beāte (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba pamatā ir pētījums par kustību rotaļām, kas veicina 3-4 gadus vecu bērna fizisko attīstību. Pētījuma procesa laikā ir noskaidrots, ka kustību rotaļas - , ne tikai palīdz uzlabot fizisko attīstību, bet arī veicina bērniem gribasspēku piedalīties fiziskas aktivitātēs. Izzinot zinātnisko literatūru secināju, ka bērniem kustību rotaļas saistītas ar patīkamu fizisku un garīgu darbu. Tās var būt dažādas intensitātes, līdz ar to var prasīt arī lielu piepūli. Tāpēc, lai ieinteresētu bērnu nodarboties ar kustību rotaļām, izmanto dažādus rīkus ,atribūtus kas veicinās uzmanības noturību.

The work is based on a study of movement games that promote a child's physical development. During the research process, it has been found that movement games not only help to improve physical development, but also promote children's willpower to participate in physical activities. The research has been performed with the method of heart rate monitoring, movement play method and analysis of scientific literature. Examining the scientific literature, I concluded that children's movement games are associated with pleasant physical and mental work. They can be of different intensities, so it can also require a lot of effort. Therefore, to get the child interested in movement games, use various tools, attributes that will promote attention span.
Movement play as a contributor to the physical activity of children in 3-4 year olds
Keywords: Pedagoģija; fiziskais aktivitāšu līmenis; 3--4 gadus veci berni; kustibu rotaļa; fiziska aktivitāte