Ledus Daugavā 1904. un 1905. gada aprīlī - Jamonte, Daiga (My University, 2020)
Aprīļa mēneša laikapstākļi Latvijā mēdz būt ļoti atšķirīgi, bet nereti šajā laikā uz upēm veidojas ledus sastrēgumi. Latvijas Universitātes Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekcijās glabājas dabaspētnieka Karla Reinholda Kupfera (Karl Reinhold Kupffer, 1872–1935) fotoliecības par ledus sastrēgumiem uz Daugavas 1904. un 1905. gados.

The weather conditions in Latvia in April tend to be very different, but ice jams often occurs on rivers during this time. The Botanical and mycological collections of the Museum of the University of Latvia contain photos by naturalist Karl Reinhold Kupffer (1872–1935) of ice jams on the Daugava in 1904 and 1905.
Ice on the Daugava in April 1904 and 1905
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Kupffer Karl Reinhold; Daugava; ice jam; ledus sastrēgumi; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Earth sciences; fotogrāfiju arhīvs; zinātnes vēsture