Datu apstrādes kvalitāte Rīgas Centrālās bibliotēkas elektroniskajā katalogā - Kaļķe, Ineta (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba “Datu apstrādes kvalitāte Rīgas Centrālās bibliotēkas elektroniskajā katalogā” mērķis – novērtēt Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) elektroniskā kataloga kvalitāti, noskaidrot faktorus, kas ietekmē kvalitāti. Tā kā RCB elektroniskais katalogs ierakstu skaita ziņā ir viens no lielākajiem un izmantojams datu lejupielādei, tā kvalitātei ir īpaša nozīme valsts mērogā. Veicot bibliogrāfisko ierakstu analīzi, tika novērtēta elektroniskā kataloga kvalitāte. Pētījuma ietvaros tika atklātas ierakstu galvenās kļūdas un to ietekme uz atlases rezultātu. Aptaujas rezultāti liecina par kataloģizētāju profesionalitāti un viņu viedokli par kvalitāti ietekmējošiem faktoriem. Pētījuma gaitā iegūtie rezultāti norāda uz darbības virzieniem, kuros veicamas pārmaiņas, papildinājumi un praktiskās darbības. Atslēgvārdi: Elektroniskais katalogs, Kataloga kvalitāte, Datu apstrāde

Goal of paper called „Quality of Data Processing in Electronic Catalogue of Riga Central Library” is to evaluate quality of Electronic Catalogue of Riga Central Library (RCL), to find out what influences quality. As Electronic Catalogue of RCL is one of the biggest by number of entries and other libraries can use it for data download, quality of it is of national importance. Quality of Electronic Catalogue was evaluated by analyzing bibliographical entries. This research has revealed main mistakes and how they influence results of selection. Results of the inquiry have proved that cataloguing employees are professionals and they have their own opinion about factors influencing quality. Results of this research reveal fields of work which need changes and practical actions. Keywords: Electronic Catalogue, Quality of Catalogue, Data Processing
Quality of Data Processing in the Electronic Catalogue of the Riga Central Library
Keywords: Komunikācijas zinātne